Radio02-10-2020

Brexit: Is er licht aan het einde van de tunnel?

Sinds 31 januari zijn de Britten de EU uit. Maar daarmee is Brexit nog niet geregeld. Want de Britse premier blijft een definitieve echtscheidingsovereenkomst tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk maar uitstellen. Waarom doet hij dat? En wat staat er straks in die Brexitdeal? Op 2 oktober sprak Brexitrapporteur Kati erover met historicus Arend-Jan Boekestijn en NPO-correspondent Tim de Wit in hun podcast Europa draait door.

23-09-2020

Geen verplichte herverdeling vluchtelingen maakt Europese kopgroep noodzakelijk

Het langverwachte nieuwe migratiepact van de Europese Commissie is vandaag gepresenteerd. De vraag is of hiermee de jarenlange impasse wordt doorbroken en mensonterende situaties als op de Griekse eilanden voorkomen.  

07-09-2020

Brexit: ''Illegaal, onacceptabel en ronduit gevaarlijk''

Illegaal, onacceptabel en ronduit gevaarlijk. Dat is de bom die de Britse premier Johnson gisteren onder de Brexit-onderhandelingen legde. Op 7 september sprak Kati erover bij Bureau Buitenland.

24-03-2020

Democratie in Hongarije wankelt in coronacrisis

De coronacrisis grijpt diep in in ons leven. Onze bewegingsvrijheid is flink ingeperkt. Zelfs een wandeling in bos of op strand kan niet meer. Maar er zijn landen waar de inperking van de vrijheid nog veel verder gaat. Hongarije is al in lockdown, maar nu wil premier Viktor Orban tot eind van het jaar de democratie opschorten. Tenminste, daar komt het op neer volgens critici. Europarlementariër Kati Piri van de PvdA vindt dat Europa moet optreden.

02-03-2020

Er moet een nieuwe Turkijedeal komen

Kati Piri schreef een voorstel voor een nieuwe EU-Turkije deal. Luister het interview bij Radio 1 terug: