Wie is Kati?

Kati Piri (1979) is lid van het Europees Parlement voor de Partij van de Arbeid. Als vicefractievoorzitter van de sociaaldemocratische S&D-groep is zij portefeuillehouder op de terreinen buitenlandse zaken, burgerlijke vrijheden, mensenrechten en defensie. Daarnaast is zij co-rapporteur op de Brexitonderhandelingen met het Verenigd Koninkrijk en maakt zij als Internationaal Secretaris deel uit van het PvdA-partijbestuur.

Als Europarlementariër is Kati lid van de Commissies buitenlandse zaken (AFET) en burgerlijke vrijheden, justitie en binnenlandse zaken (LIBE). Kati is tevens lid van de EP-delegatie in de Gemengde Parlementaire Commissie EU-Turkije en plaatsvervangend lid van de EP-delegatie in de Gemengde Parlementaire Commissie EU-Noord-Macedonië.

Kati werd op 8 april 1979 geboren in het Hongaarse Celldömölk. Ze studeerde internationale betrekkingen aan de Universiteit van Groningen en werkte voor haar verkiezing in 2014 als politiek adviseur. In het vorige parlementaire mandaat was ze Turkije-rapporteur.